Platform voor Gezondheids- en Medische Psychologie (PGMP) lanceert hooglerarennetwerk

Kwartaal 3, 2024

Het vakgebied Gezondheids- en Medische Psychologie is essentieel bij vraagstukken waarbij het gedrag, emoties en cognities van mensen en hun omgeving rondom gezondheid en ziekte centraal staan. Dit geldt bijvoorbeeld voor het volhouden van een gezonde leefstijl, het omgaan met chronische ziektes of gezondheidsvoorlichting. Een goed kennisnetwerk bevordert de uitwisseling van kennis en best practices, wat leidt tot innovatieve benaderingen en effectieve interventies binnen de gezondheidszorg.

Het Platform voor Gezondheids- en Medische Psychologie (PGMP) lanceert daarom een hooglerarennetwerk op het gebied van onderzoek en onderwijs in de Gezondheids- en Medische Psychologie. Het netwerk verenigt vooraanstaande academici van verschillende universiteiten en medische centra in heel Nederland. Met maar liefst 71 aangesloten hoogleraren omvat het kennisnetwerk een breed scala aan expertise, reikend van psychologische interventies bij chronische ziekten tot preventieprogramma's voor geestelijke gezondheid.

De onderstaande factsheet biedt een beknopt overzicht van het netwerk van hoogleraren, de doelstellingen, en de belangrijke bijdragen van het hooglerarennetwerk aan de gezondheidszorg en het welzijn van de maatschappij. Verken de factsheet en lees meer over de waardevolle bijdragen van dit netwerk. Samen werken we aan een gezonde maatschappij en duurzame zorg voor iedereen. Voor vragen of meer informatie, kunt u terecht op pgmp.nl

PGMP biedt expertise voor onderzoek, onderwijs, opleiding en zorg, en bevordert een gezonde samenleving door het gebruik van kennis en vaardigheden uit de Gezondheids- en Medische Psychologie.

Post a comment

Next Andrea Evers in top 100 voor meest invloedrijke personen in de zorg en meest geciteerde sociaal wetenschappers

PGMP