Andrea Evers in top 100 voor meest invloedrijke personen in de zorg en meest geciteerde sociaal wetenschappers

Kwartaal 3, 2024

Prof. dr. Andrea Evers is door VvAA-leden erkend voor haar uitzonderlijke bijdrage aan de zorgsector. Ze staat op nummer 44 in de top 100 meest invloedrijke personen in de zorg. Daarnaast staat Andrea op plaats 38 in Nederland en 1021 wereldwijd van de ranglijst van topwetenschappers in de Sociale Wetenschappen en Geesteswetenschappen 2024, uitgebracht door Research.com. Deze ranglijst erkent de meest invloedrijke onderzoekers op deze gebieden en benadrukt hun wetenschappelijke prestaties.

Met haar expertise en toewijding is Andrea een onmisbare kracht in zowel de academische wereld als de zorgsector. Ze bouwt bruggen tussen verschillende disciplines en verbindt praktijk en wetenschap. Haar onderzoek draagt bij aan innovatieve en effectieve zorgoplossingen door de toepassing van kennis uit de gezondheidspsychologie, zoals placebo-effecten, in medische behandelingen.

Andrea is hoogleraar Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden en is ook verbonden aan zowel de Technische Universiteit Delft als de Erasmus Universiteit Rotterdam als Medical Delta Professor Healthy Society. Sinds januari 2024 is zij ook actief als raadsadviseur voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Post a comment

Next PGMP hooglerarendiner

PGMP